Trine Andersen

Om forfatteren

Foto: Morten Holtum

(1969)

Forfatterdebut: 1995 (Hotel Malheureux)

Prosaisten Trine Andersen er kendt for sin realistiske og poetiske skrivestil, samt ikke mindst sit meget levende og billedskabende sprog. Hun kom til verden i landsbyen Sdr. Nissum i det nordlige Vestjylland. Siden flyttede familien til Vejle, hvor hun voksede op sammen med hendes to yngre søskende. Hun blev musiksproglig student i 1988 fra Rosborg Gymnasium og blev i 1996 uddannet cand.phil. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet. Hendes debut i bogform kom med novellesamlingen Hotel Malheureux i 1995, for hvilken hun modtog Bogforums Debutantpris. Siden debutudgivelsen har hun udgivet romanerne Kompleks (1998), Elinor Marks fulde fem (2003) og Den røde jord i Mzuzu (2013). Derudover har hun blandt andet publiceret digtsamlingen På den anden side (2008), samt novellesamlingerne Anden kønslig omgang (2005) og Fire fortællinger om kærlighed (2022). Ved siden af sit virke som forfatter driver Trine Andersen i samarbejde med den malawiske journalist og forfatter Shadreck Chikoti forlaget Panafrica Publishers, der er lokaliseret i Malawis hovedstad Lilongwe. Derudover laver hun elektronisk musik sammen med musikeren og lyddesigneren Per Götz under navnet Andersen/Götz Kombinat. Privat er Trine Andersen bosat i Farum nord for København med sin mand, Kåre Vedding Poulsen, med hvem hun har tre børn.

Derfor skriver jeg:

»Jeg har aldrig bestilt andet end at læse og skrive. Jeg udråbte mig selv som digter som 10-årig, blev grinet af, og har villet bevise det lige siden«.

Trine Andersen (Citat fra interview med Signe Kraft, august 2008).

Udvalgte litteraturpriser:

1995: Bogforums Debutantpris

2012: Danske Autorers Hæderspris

2017: Drassows Legat

Udvalgt bibliografi:

2003: Elinor Marks fulde fem (roman)

2013: Den røde jord i Mzuzu (roman)

2005: Anden kønslig omgang (noveller)

2008: På den anden side (digte)

2022: Fire fortællinger om kærlighed (noveller)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteraturpriser.dk om forfatteren. [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Rollator-gys (2003).

Anmeldelse af romanen Elinor Marks fulde fem.

Af Signe Lindskov Hansen, Information.

»»»

Freudianske fristelser (2005).

Anmeldelse af novellesamlingen Anden kønslig omgang.

Af Lars Handesten, Berlingske.

»»»

Indignationens brændstof (2008).

Anmeldelse af digtsamlingen På den anden side.

Af Jørgen Johansen, Berlingske.

»»»

Langt fra luksus­andedammen (2013).

Anmeldelse af romanen Den røde jord i Mzuzu.

Af Anne Sophia Hermansen, Berlingske.

»»»

Trine Andersens klimanoveller udpeger fremtidens skurke og helte (2022).

Anmeldelse af novellesamlingen Fire fortællinger om kærlighed.

Af Bodil Skovgaard Nielsen, Information.

Interview med forfatteren om romanen Elinor Marks fulde fem.

Interview fra Politiken (2003). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.10.2022.


Copyright © 2022