Thomas Rydahl

Om forfatteren

Foto: Ninna Flor

(1974)

Forfatterdebut: 2014 (Eremitten)

Med sit helt unikke blik for detaljer og ikke mindst sproglig finesse er Thomas Rydahl uden tvivl en thrillerforfatter af stor internationalt format. Han kom til verden i 'Smilets by' Aarhus, men er siden vokset op i Søllerød nord for København. Thomas Rydahl har skrevet lige siden han var ganske ung og blev som blot 17-årig omtalt som et stort forfattertalent, da han med Forever Young i 1992 vandt Politikens og Gyldendals novellekonkurrence. I tiden efter sin studentereksamen fra Holte Gymnasium fulgte universitetsstudier i filosofi og psykologi ved Augsburg College (1993-1994) og senere Københavns Universitet (1995-1997). Herefter blev han uddannet fra Forfatterskolen i København (1997-1999). Thomas Rydahl fik sin debut i bogform med romanen Eremitten i 2014, der blandt andet indbragte ham Bogforums Debutantpris og Harald Mogensen Prisen. Herefter fulgte De savnede (2016), andet bind i trilogien om den nifingrede eremit Erhard, der blev afsluttet med De tre paver (2019). Siden har han udsendt Mordet på en havfrue (2018) sammen med forfatterduoen A.J. Kazinski, samt Forførernes klub (2021) og Uniform (2022). Udover sit eget forfattervirke har han blandt andet oversat romanerne Blink og Afvigerne af den amerikanske forfatter og journalist Malcolm Gladwell. Derudover er han uddannet brandmand og coach hos Mindjuice og har i flere år arbejdet professionelt med storytelling og strategi inden for kommunikation og var i en overgang tilknyttet Relationshuset Gekko i København som digital planner og storyteller. Han er desuden underviser på og medstifter af Writers Academys etårige forfatterskole. Privat er Thomas Rydahl bosat i Virum nord for København og er far til tre børn, to store og en helt lille.

Derfor slriver jeg:

»Når jeg ser tilbage, er det noget af det, modenhed og erfaring gennem årene har lært mig: At orkestrere en historie, at udvikle karakterer, og stille og roligt få værket på plads. (…) Jeg skulle lige modnes – af livet og af skrivearbejdet. Måske har Klaus Rifbjerg alligevel lidt ret: Det er gavnligt at komme lidt ud på salatfabrikken, eller hvad det er han plejer at sige«.

Thomas Rydahl: (Citat fra thomasrydahl.com, 2014).

Udvalgte litteraturpriser:

2014: Bogforums Debutantpris

2015: Glasnøglen. Eremitten

2015: Harald Mogensen Prisen

2019: Skulderklaplegatet

Udvalgt bibliografi:

2014: Eremitten (roman)

2016: De savnede (roman)

2019: De tre paver (roman)

2021: Forførernes klub (roman)

2022: Uniform (roman)

Links om forfatteren:

Forfatterweb om forfatteren. [klik her]

International forfatterbibliografi (bibliografi.dk). [klik her]

Litteraturpriser.dk om forfatteren. [klik her]

Litteratursiden om forfatteren. [klik her]

Forfatterens officielle hjemmeside. [klik her]

Den gamle mand og øen (2014).

Anmeldelse af romanen Eremitten.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

Rydahls toer er endnu bedre (2016).

Anmeldelse af romanen De savnede.

Af Merete Reinholdt, Berlingske.

»»»

Anmeldelse af romanen De tre paver.

Af Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen.

»»»

Anmeldelse af romanen Mordet på en havfrue.

Af Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen.

»»»

Anmeldelse af romanen Forførernes klub.

Af Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen.

»»»

Anmeldelse af romanen Uniform.

Af Bo Tao Michaëlis, Politiken.

Interview med forfatteren om romanen Eremitten.

Interview uploadet af Bog.nu (2014). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen De savnede.

Interview fra Berlingske (2017). [klik her]

»»»

Interview med forfatteren om romanen Forførernes klub.

Interview fra Kristeligt Dagblad (2021). [klik her]

Forfatterprofilen er senest opdateret den 15.10.2022.